Onderwijs op het gebied van hygiëne

Ieder dorp in Benin waar een waterbron geslagen wordt, ontvangt training in hygiëne. De noodzaak hiervan is groot, zeker sinds de uitbraak van Covid-19.

 

Het doel

Door de dorpsbewoners te trainen in hygiëne zullen ze gezonder zijn, zal de kindersterfte afnemen en de economie bloeien.

Wat doen we

We hebben gezocht naar een werkwijze die past bij de doelgroep: een eenvoudig systeem, beschikbaar voor ieder huishouden. De ‘Tippy Tap’ past perfect in dat plaatje. Met een paar takken, een plastic container, touw en een stuk zeep wordt handen wassen een dagelijkse routine. Niet alleen goed tijdens Covid-19 maar zeker voor de lange termijn. Tijdens een training leren de mensen hoe ze een ‘Tippy Tap’ maken, hoe ze hun handen goed wassen en krijgen ze om te beginnen 200 stukken zeep. Deze methode past beter in hun cultuur dan mondkapjes en een aantal gezamenlijke plekken om de handen te wassen.

 

Resultaten

De training wordt heel goed ontvangen. De mensen zijn tevreden en geven aan vooral de informatie over Covid en het handen wassen op prijs te stellen. Aan het eind van de training testen we of het geleerde begrepen is en wordt er een score van 96% gehaald!

 

Reacties van deelnemers

“Ik ga alles wat ik hier geleerd heb aan m’n vrienden vertellen die niet bij de training waren!”

“Ik ga de ‘Tippy Tap’ maken voor ons huis en we gaan regelmatig onze handen wassen”

    Meer verhalen

Onderwijs op het gebied van hygiëne

Ieder dorp in Benin waar een waterbron geslagen wordt, ontvangt training in hygiëne. De noodzaak hiervan is groot.

Schoon èn levend water

Na vijftien jaar bidden wordt Jeanne’s gebed op een bijzondere manier verhoord. In 2019 ontmoetten we Jeanne naast de pomp.

Betrouwbaar door lokale technici

Onze waterbronnen zijn betrouwbaar door jarenlange zorg van lokale technici. Zij zijn van het begin tot het eind bij dit traject betrokken.