Water gaf Josephine, weduwe en moeder van drie kinderen, een kans op leven

Je vindt haar elke dag op een bankje in haar dorp Zaffe. Weduwe en moeder van drie kinderen, Josephine, doet wat ze kan om in haar eigen levensonderhoud en dat van haar kinderen te voorzien. Voorheen moest ze zich redden met de schamele inkomsten uit de verkoop van pinda’s en zout. De komst van de diepwaterbron veranderde haar leven van de ene op de andere dag.

Vervuild water

Het dichtbevolkte Zaffe, in het West-Afrikaanse land Benin, is een dorp zoals vele nabijgelegen gemeenschappen. Kenmerkend zijn de modderige toegangswegen en huizen van klei, omgeven door hoge struiken en grasvlakten. Schoon en veilig drinkwater zit diep onder een rotsachtige ondergrond en is daardoor onbereikbaar. Het water dat wel bereikbaar is, is zwaar vervuild. Totdat de dominee van Zaffe in actie kwam. Hij vroeg twee diepwaterbronnen aan. GAiN sloeg er eentje voor het kerkgebouw en één bij de school.

 

Waterbron

Voor de moeilijk lopende Josephine is het waterpunt een uitkomst. ‘Deze waterbron heeft ons dorp zoveel gebracht! Ik heb veel pijn aan mijn benen en moest altijd een heel eind lopen voor water. Dat was zwaar. Ik dank Jezus dat Hij ons deze waterbron schonk.’

 

Mager inkomen

Josephine heeft de dagelijkse zorg voor drie kinderen. Met een mager inkomen en haar slechte mobiliteit kon ze amper het hoofd boven water houden. ‘Nu heb ik een inkomen’ vertelt Josephine met een stralende glimlach. ‘Het dorp heeft mij aangesteld als verkoper van het water uit de diepwaterbron. Ik krijg een klein deel van de opbrengsten. Nu kan ik eindelijk goed voor mijn kinderen zorgen!’

    Meer verhalen

Onderwijs op het gebied van hygiëne

Ieder dorp in Benin waar een waterbron geslagen wordt, ontvangt training in hygiëne. De noodzaak hiervan is groot.

Schoon èn levend water

Na vijftien jaar bidden wordt Jeanne’s gebed op een bijzondere manier verhoord. In 2019 ontmoetten we Jeanne naast de pomp.

Betrouwbaar door lokale technici

Onze waterbronnen zijn betrouwbaar door jarenlange zorg van lokale technici. Zij zijn van het begin tot het eind bij dit traject betrokken.